Houten vloer isoleren

Uw woning isoleren en meer geld besparen!

Ervaren vakmannen
Vrijblijvende offerte
Garantie op ons werk
Wij helpen u met het aanvragen van subsidie!

Gratis isolatie advies

Ontdek of uw huis klaar is voor isolatie en profiteer van lagere energiekosten!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het isoleren van uw houten vloeren kan een geweldige manier zijn om uw huis energiezuiniger en comfortabeler te maken.

Isolatiematerialen helpen de binnenkant van uw huis warm te houden in de winter en koel in de zomer, waardoor de energiekosten dalen. Het kan ook fungeren als geluidsbarrière door geluid van buiten of tussen kamers te dempen.

Welk soort isolatie materiaal wordt er gebruikt?

Het isoleren van houten vloeren is relatief eenvoudig en kosteneffectief. Afhankelijk van het type vloer dat u hebt, kan het zijn dat u verschillende isolatiemethoden en -materialen moet gebruiken. Heeft u bijvoorbeeld een massief houten vloer zoals hardhout, dan is isolatie met glasvezelmatten meestal de beste keuze. Heeft u een parketvloer, dan wordt vaak sproeischuimisolatie gebruikt om de lucht onder de vloer af te dichten.

Garantie op ons werk
Vrijblijvende offerte
Ervaren vakmannen

Bij het aanbrengen van isolatie moet u rekening houden met verschillende factoren, zoals het type vloer, de plaats waar de vloer zich bevindt en of er al isolatie aanwezig is. Mogelijk moet u ook dampschermmateriaal toevoegen om te voorkomen dat vocht via de vloer uw huis binnendringt. Zodra wij hebben bepaald welke materialen en installatiemethode het beste zijn voor uw woning, kunnen we beginnen met het isoleren van uw houten vloer isoleren. Met onze professionele hulp kunnen we uw houten vloer isolatie zo geplaatst hebben. Het isoleren van uw houten vloeren kan aanzienlijke energiebesparingen opleveren en tegelijkertijd het comfort in uw huis verhogen. Overweeg vandaag nog deze eenvoudige upgrade en begin meteen geld te besparen op uw energierekening.

Houten vloer isoleren

Wij werken alleen met het beste isolatiemateriaal

Houten vloer isoleren

Hoe wordt isolatiemateriaal in een houten vloer gelegd?

Zodra we hebben bepaald welke isolatiematerialen en installatiemethode het beste zijn voor uw huis, kunnen we beginnen met het plaatsen van isolatie houten vloer. Afhankelijk van het soort vloer dat u hebt, zal het installatieproces variëren. Heeft u bijvoorbeeld een massief houten vloer zoals hardhout, dan kunnen glasvezelmatten (minerale wol) op de onderkant worden gespijkerd of gelijmd.

Vrijblijvende offerte
Transparante tarieven
Garantie op ons werk

Heeft u een parketvloer met houten balken, dan wordt vaak spuitschuimisolatie gebruikt om de lucht onder de vloer af te dichten. In beide gevallen is een goede voorbereiding essentieel om ervoor te zorgen dat de isolatie goed en luchtdicht wordt aangebracht. Houten vloeren isoleren in in tegenstelling tot een betonnen vloer een stukje makkelijker, maar we kunnen ook een betonvloer isoleren.

De onderkant isoleren van een houten vloer houdt de binnenkant van uw huis warm in de winter en koel in de zomer, waardoor de energiekosten dalen. Isoleren werkt als warmte isolatie waardoor je geen koude voeten meer hebt.

U kunt ook uw houten vloer isoleren via de kruipruimte. Hierbij wordt reflecterende folie gebruikt net als bij een houten zoldervloer. Of u via de kruipruimte moet isoleren hangt af van de relatieve luchtvochtigheid.

We halen eerst de houten planken op de begane grondvloer vloer weg en daarna plaatsen we het isolatiemateriaal. Het dampremmende pe folie zorgt voor een perfecte luchtdichte afsluiting, en dan worden de planken er weer op gelegd.

Kosten houten vloer isoleren

De kosten van het isoleren van een houten vloer hangen af van verschillende factoren. Wilt u uw bestaande vloer isoleren of heeft u nog geen vloer liggen? Als de vloer vast ligt moeten we deze eerst verwijderen. Ook dit brengt kosten met zich mee. Ook het isolatiemateriaal is van invloed op de kosten.

Bespaar op energiekosten
Subsidie voor jouw isolatie
Geniet van hoger wooncomfort

Wij kunnen dit uitgebreid aan u uitleggen en een offerte op maat maken. Neem contact met ons op en laat ons weten hoe wij u kunnen helpen uw houten vloeren snel, vakkundig en tegen een scherpe prijs te isoleren.

Houten vloer isoleren

Wij isoleren uw woning zonder zorgen

Woningisolatie is een belangrijk onderdeel van een comfortabel en energiezuinig huis. Het vermindert het warmteverlies in de winter en helpt uw huis koel te houden tijdens warme zomerdagen. Een goed geïsoleerde woning verbruikt minder energie om het hele jaar door een comfortabele temperatuur te handhaven, waardoor u geld bespaart op verwarmings- en koelingskosten.

De kosten voor isolatie

Bent u benieuwd naar de kosten voor het aanbrengen van isolatie, hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten per m2.

Dienst Prijs per m2
Bodemisolatie €20 - €30
Vloerisolatie €30 - €60
Kruipruimte €20 - €60

*Bovengenoemde tarieven zijn gemiddelde. Vraag voor de exacte kosten een offerte aan.

Isolatie specialisten

Betaalbaar isoleren met subsidie

Op dit moment is vloerisolatie erg populair vanwege de betaalbaarheid ervan. Het is namelijk de goedkoopste vorm van isolatie. Bovendien kunnen huiseigenaren jaarlijks tot wel €255,- besparen

Een bijkomend voordeel is dat de vloertemperatuur hierdoor zeer aangenaam wordt. Daarnaast is er momenteel een subsidie beschikbaar van €11 per vierkante meter voor vloerisolatie.

Betaalbaar isoleren met subsidie

Gratis offerte aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte op maat aan!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Wilt u foto's toevoegen?
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Benieuwd naar de kosten?

  De kosten voor het aanbrengen van de isolatie hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de ruimte die u wilt isoleren of het soort isolatie dat er aangebracht moet worden. Vraag daarom vandaag nog gratis een offerte aan!

  Bij ons bent u verzekerd van:

  Bestaande en nieuwe woningen/kantoren
  Ervaren vakmannen
  Transparante tarieven
  Direct geld besparen

  Direct een medewerker spreken?
  Bel naar 085 060 7811

  De #1 in isoleren

  Gratis isolatie adviesgesprek

  Professioneel advies door een isolatie specialist
  Onze specialist voert een grondige inspectie uit van uw woning tijdens het persoonlijk adviesgesprek. Op basis van deze inspectie wordt samen met u bepaald welke materialen het meest geschikt zijn voor uw specifieke situatie.